Може ли да предположи някой? Малки общини с голям индустриален работодател

...
Може ли да предположи някой? Малки общини с голям индустриален работодател
Коментари Харесай

Сензационно! Къде са заплатите номер едно у нас

Може ли да допусна някой? Малки общини с огромен промишлен шеф за поредна година оглавяват класацията на най-високите междинни работни заплата в страната. На първо място е община Челопеч, където активност развива златодобивното дружество на канадската " Дънди прешъс металс ".

Следват Козлодуй с атомната централа, Пирдоп с медната рафинерия, Раднево с мини " Марица изток " и тецовете, Девня поради химическата индустрия и други с развита добивна и преработваща индустрия, както и с огромни предприятия в енергийния бранш. 
-->
Някои от тези общини изпреварват столицата по равнище на междинните заплати.

Това демонстрира четвъртото издание на самодейността на Института за пазарна стопанска система (ИПИ) " 265 истории за стопанска система ".

Данните са за възнагражденията, получени през 2021 година Те демонстрират, че най-високата междинна брутна месечна заплата в България тогава е в община Челопеч (2 930 лева.). На второ място е междинната заплата в община Козлодуй (2 431 лева.), следвана от община Пирдоп (2 205 лева.) и Столична община (2 144 лева.).

На пета позиция е енергийният център Раднево (2 040 лева.). Топ 10 в страната се добавя от Гълъбово (1 985 лева.),  Девня (1 947 лева.), Панагюрище (1 860 лева.), Елин Пелин (1 745 лева.) и Божурище (1 717).

Прави усещане и мощното показване на индустриалните общини в периферията на най-големите стопански центрове - София, Пловдив и Варна, посочат от ИПИ. В топ 20 по заплати в страната влизат също общините Елин Пелин, Божурище и Костинброд от необятната външна страна на София, както и общините Девня и Белослав в непосредствена непосредственост до Варна и общините Марица, Куклен и Брезово до Пловдив., написа Сега.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР